Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@09:04:01 GMT

اجرای طرح دیوار حائل سنگی مسجد کبود گنبد

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۷۵۸۴

اجرای طرح دیوار حائل سنگی مسجد کبود گنبد

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از اجرای طرح دیوار حائل سنگی مسجد کبود گنبد واقع در کالت نادری برای جلوگیری از خطر سیل خبر داد.

به گزارش خبرگزاری برنا از کلات، مرجان اکبری امروز یک شنبه 14 اردیبهشت ماه 1399 با اعلام این خبر اظهار کرد: «مسجد کبود گنبد از جمله بناهای مذهبی و منحصر به فرد در کلات است که به صورت چهار ایوانی طراحی شده و قدمت آن مربوط به دوره افشاریه است، این مسجد در سال ۱۳۴۶ با شماره ثبت ۶۶۱ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او افزود: «همزمان با ثبت این اثر در فهرست آثار ملی ایران اقدامات استحکام بخشی و حفاظتی برای ایجاد سلامت آن انجام شده و هر ساله اعتبارات قابل توجهی برای مرمت این بنا اختصاص داده شده و تاکنون ادامه دارد، از سال گذشته نیز بخش جدید از عملیات حفاظت و مرمت بنای مسجد کبود گنبد آغاز شد.»

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به آبگرفتگی این بنا به دلیل پائین تر بودن از سطح خیابان، اظهار کرد: «پس از این که در سال گذشته این بنا دچار آبگرفتگی شد، برای جلوگیری از خطر سیل طرح دیوار حائل سنگی این بنا اجرا شد.»

اکبری تصریح کرد: «ادامه این طرح با کمک فرمانداری شهرستان کلات و اداره میراث فرهنگی این شهرستان در حال انجام است .»

او تصریح کرد: هم چنین طرح مرمت و احیای این مسجد نیز در حال مطالع اس که  به زودی ارائه خواهد شد.«

گفتنی است: در شهرستان کلات 116 اثر تاریخی شناسایی شده است که تاکنون 34 اثر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است. کلات در فاصله حدود 160 کیلومتری مشهد مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کلات شهرستان کلات مسجد کبود گنبد میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فلزیاب جرم است؟

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در مورد اینکه آیا خرید و استفاده از "فلزیاب" عملی مجرمانه و غیرقانونی است، توضیحاتی را بیان کرد.

تبلیغات فروش "فلزیاب" یا "طلایاب" در فضای مجازی افراد بسیاری را با وسوسه پیداکردن گنج و طلا به‌سمت خود می‌کشد.
به گزارش تسنیم، برخی از این فروشندگان مدعی می‌شوند که توانسته‌اند دستگاه‌هایی وارد کنند که این دستگاه‌ها بر اساس دما و فرکانس می‌توانند مکان گنج یا طلا را دقیق نشان دهند و داشتن این دستگاه‌ها نیازی به مجوز ندارد!

سردار حسن مهری، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور درهمین‌باره در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا داشتن "فلزیاب" مجاز است یا خیر اظهار کرد: در اختیار داشتن انواع دستگاه‌های فلزیاب با هر عنوانی اعم از حفره‌یاب، معدن‌یاب و... طبق قانون اخذ مجوز ساخت، خرید، فروش و نگهداری تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب ۱۵ اسفند ماه ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی این قانون مصوب ۱۳۸۲ تنها با اخذ مجوز از وزارت میراث فرهنگی مجاز و در غیر این صورت ممنوع است.

وی افزود: چنانچه فردی بدون داشتن مجوز از این دستگاه استفاده کند، دستگاه توقیف و ضبط خواهد شد؛ همچنین در صورت خارجی بودن دستگاه مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و تا سه برابر ارزش دستگاه جریمه نقدی نیز خواهد داشت.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور بیان کرد: تبلیغاتی که در فضای مجازی برای این دستگاه‌ها وجود دارد و فروشندگان مدعی می‌شوند که این فلزیاب‌ها می‌توانند "طلا" را پیدا کنند کاملاً اشتباه و همگی فریب تبلیغاتی است.

سردار مهری تصریح کرد: یگان حفاظت میراث فرهنگی تمامی تبلیغاتی را که در فضای مجازی و حقیقی برای خرید و فروش این دستگاه‌ها می‌شود، تحت‌نظر دارد و با افرادی که به‌صورت غیرقانونی اقدام به خرید و فروش کنند، برخورد می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا واردات دستگاه‌های فلزیاب باید در قالب اخذ مجوز باشد یا خیر، گفت: از آنجا که فلزیاب در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزو اقلام کالای مجاز مشروط، دسته‌بندی شده است، برای داشتن و واردات آن نیز باید مجوز تهیه شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور گفت: البته ما در ایران شرکت‌هایی داریم که این دستگاه‌های فلزیاب را برای کاربرد‌های صنعتی و تأسیساتی تولید می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رشد ۱۰۰ درصدی کشف اشیاء عتیقه تقلبی در کشور کشف فلزیاب از متخلفان در شهرستان فارس

دیگر خبرها

  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی در گنبد کاووس
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند