Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از آماده‌سازی و احیای بخشی از دیوار و خواناسازی برج و باروی قسمت جنوبی گنبد سلطانیه تا پایان دی ماه سال جاری خبر داد.

گنبد سلطانیه در دوره ایلخانیان از دو دروازه جنوبی و شمالی برخوردار بوده است که طبق گفته کارشناسان، دروازه جنوبی مختص رفت و آمد امیران و پادشاهان و دروازه شمالی مربوط به بار عام و مراجعات مردمی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر سلطانیه در زمان پایتخت ایلخانیان درحالی در اوج رونق و فعالیت به سر می برد که گفته می شود، روزانه بیش از 12 هزار نفر از دروازه های شهر و گنبد تردد می‌کردند. از همین رو کارشناسان و متخصصان میراث فرهنگی برای کسب اطلاعات بیشتر از چگونگی ارتباط این شهر با مردم به خواناسازی برج و بارو و دیوار جنوبی گنبد سلطانیه روی آوردند.

رحمتی مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان، در خصوص خواناسازی و آماده سازی و احیای دیوار جنوبی گنبد سلطانیه گفت: با توجه به اینکه گنبد سلطانیه در دوره ایلخانیان دارای دو دروازه اصلی بوده است، احیای این دروازه ها و برج و باروها می تواند نحوه خدمات و مراجعات عمومی و چگونگی ارتباط گنبد، برج و قلعه را با مردم بازنمایی کند.

وی افزود: در حال حاضر پروژه خواناسازی سنگ‌ها و تهیه آنها از معدن آغاز شده است. همچنین آماده سازی و احیای بخشی از دیوار و برج و باروی قسمت جنوبی گنبد سلطانیه نزدیک به دوماه است که درحال انجام است و هم اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان زنجان گفت: پیش بینی می شود تا پایان دی ماه خوانا سازی و باز زنده‌سازی بخشی از برج و باروی قسمت جنوبی که ادامه طرح جامع احیای برج و باروی گنبد سلطانیه است، به اتمام برسد.

رحمتی تأکید کرد: پلان برج و باروی گنبد سلطانیه کاملا موجود است؛ به طوری که در برخی قسمت‌ها پی سنگی و در دیگر بخش‌ها دیوار برج نزدیک به 4 متر می رسد. در نقاطی هم که مشخص نیست کارشناسان درحال خوانا سازی هستند تا این پازل تکمیل شود.

وی در پایان گفت: احیای دروازه‌ها و برج و باروی گنبد سلطانیه می تواند مسیر تازه ای برای بازدید کنندگان فراهم آورد و گردشگری مجموعه را از محوطه ارگ با توجه به کاوش‌ها و مطالعات باستان شناسی به دست آمده تسهیل کند و به غنای این بازدید ها بیفزاید.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم/ ‏احیای قبور ۳۰ ساله

معاون اجرایی سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: با توجه به وسعت پیش‌بینی شده برای آرامستان باغ رضوان و انجام دفن در قبوری که بیشتر از ۳۰ سال از زمان دفن اموات در آن طی شده است، تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدابراهیم حسینی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست خبری به‌مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس باغ رضوان با اشاره به اظهارنظری مبنی بر اینکه گفته می‌شود فضای سبز آرامستان باغ رضوان به مزار تبدیل می‌شود، اظهار کرد: توسعه فضای سبز از سیاست‌های سازمان بوده و سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان نیز روی فضای سبز مجموعه نظارت دارد و امکان انجام این کار نیست، اما اگر جایی زمین بایر یا بلا استفاده باشد، به درخواست مردم تبدیل به مزار می‌شود، این در حالی است که انجام این کار برای ما هم سخت است، تأسیسات زیادی را باید جابه‌جا کنیم.

وی درباره مشکل سگ‌های ولگرد در باغ رضوان افزود: در حال حاضر زمان آن نیست که بگوییم ساخت سایت نگهداری حیوانات در کنار باغ رضوان درست یا اشتباه بوده است، اما شهرهای اطراف نیز به دلیل اینکه هزینه نگهداری سگ‌ها بالا است، سگ‌ها را در حاشیه این منطقه رها می‌کنند؛ این سگ‌ها نیز برای تأمین آب و غذا وارد باغ رضوان می‌شوند.

حسینی با اشاره به اینکه فرونشست زمین در باغ رضوان به دلیل حفاری قبرها وجود دارد، گفت: کارگران فضای سبز مجموعه را موظف کردیم هر روز برای برطرف کردن این مشکل نقاطی که با فرو نشست مواجه شده است را به ما اطلاع دهند، اما در باغ رضوان فرونشست امری کاملاً منطقی است.

وی تصریح کرد: مجموعه بهستان را دو سال پیش در هفته درختکاری جانمایی کردیم و فرصت کاشت ۳۱۳ درخت در آن فراهم شد و به همین واسطه، برای مردم این فرصت مهیا شد که به یاد عزیزان خود درخت بکارند.

معاون اجرایی سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان ادامه داد: طی ۱۰ سال گذشته موضوع ایجاد آرامستان‌هایی در نقاط مختلف شهر مطرح شد، اما شهرداری به تنهایی تصمیم‌گیرنده در این موضوع نیست و باید همه مدیران شهری و استانی در این موضوع حمایت کنند.

وجود دلالی و خرید و فروش بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان غیر ممکن است

حسینی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورا و با تأیید علما، دفن اموات در قبوری که عمر دفن در آن بیشتر از ۳۰ سال است، مجوز شرعی دارد، اما در اصفهان اجرا نمی‌شد، بنابراین با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری این مصوبه برای اصفهان هم اجرایی می‌شود که به درخواست خانواده دفن در قبور ۳۰ سال به بالا انجام می‌شود.

وی گفت: با توجه به وسعت پیش‌بینی شده برای آرامستان باغ رضوان و انجام دفن در قبوری که بیشتر از ۳۰ سال از زمان دفن اموات در آن طی شده است، تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم.

معاون اجرایی سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با بیان اینکه درباره سنگ‌های مزار و ابعاد و حدود آن ضوابطی وجود دارد، افزود: در باب کیفیت سنگ‌ها دخالتی نمی‌کنیم، هم‌اکنون عکس بانوان فوت شده با رعایت چارچوب‌های قانونی و دینی نصب می‌شود و ممنوعیتی در نصب عکس بانوان روی مزار نداریم.

حسینی یادآور شد: وجود دلالی و خرید و فروش بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان غیر ممکن است، همچنین انتقال مزار صرفاً برای اقوام درجه یک انجام می‌شود، در غیر این صورت طبق مصوبه شورا باید به سازمان پس داده شود و سپس طبق مصوبه، مجدد توسط دیگری خریداری شود، اما چیزی به اسم دلالی نداریم و این امر غیر ممکن است.

کد خبر 751528

دیگر خبرها

  • فرهنگ‌سازی با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش انجام شود
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • شبکه‌های برق ۵۳۸ روستای خراسان جنوبی بهینه‌سازی شد
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم/ ‏احیای قبور ۳۰ ساله
  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد