Web Analytics Made Easy - Statcounter


مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان از آماده‌سازی و احیاء بخشی از دیوار و خواناسازی برج و باروی قسمت جنوبی گنبد سلطانیه تا پایان دی ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ گنبد سلطانیه در دوره ایلخانیان از دو دروازه جنوبی و شمالی برخوردار بوده است که طبق گفته کارشناسان، دروازه جنوبی مختص رفت و آمد امراء و پادشاهان و دروازه شمالی مربوط به بار عام و مراجعات مردمی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر سلطانیه در زمان پایتخت ایلخانیان درحالی در اوج رونق و فعالیت به سر می برد که گفته می شود، روزانه بیش از ۱۲ هزار نفر از دروازه های شهر و گنبد تردد می کردند. از همین رو کارشناسان و متخصصان میراث فرهنگی برای کسب اطلاعات بیشتر از چگونگی ارتباط این شهر با مردم به خوانا سازی برج و بارو و دیوار جنوبی گنبد سلطانیه روی آوردند.

«یحیی رحمتی» مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان درخصوص خوانا سازی و آماده سازی و احیاء دیوار جنوبی گنبد سلطانیه گفت: با توجه به اینکه گنبد سلطانیه در دوره ایلخانیان دارای دو دروازه اصلی بوده است، احیای این دروازه ها و برج و باروها می تواند نحوه خدمات و مراجعات عمومی و چگونگی ارتباط گنبد، برج و قلعه را با مردم بازنمایی کند.

وی افزود: در حال حاضر پروژه خوانا سازی سنگها و تهیه آنها از معدن مربوطه آغاز شده است. همچنین آماده سازی و احیاء بخشی از دیوار و برج و باروی قسمت جنوبی گنبد سلطانیه نزدیک به دوماه است که درحال انجام است و هم اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان زنجان می گوید: پیش بینی می شود تا پایان دی ماه خواناسازی و باز زنده‌سازی بخشی از برج و باروی قسمت جنوبی که ادامه طرح جامع احیای برج و باروی گنبد سلطانیه است به اتمام برسد.

رحمتی همچنین تاکید کرد: پلان برج و بارو گنبد سلطانیه کاملا موجود است به طوری که در برخی قسمت‌ها پی سنگی و در دیگر بخش‌ها دیوار برج نزدیک به ۴ متر می‌رسد. در نقاطی هم که مشخص نیست کارشناسان درحال خوانا سازی هستند تا این پازل تکمیل شود.

وی  گفت: احیای دروازه‌ها و برج و باروی گنبد سلطانیه می‌تواند مسیر تازه ای برای بازدیدکنندگان فراهم آورد و گردشگری مجموعه را از محوطه ارگ با توجه به کاوش‌ها و مطالعات باستان شناسی به دست آمده را تسهیل کند و به غنای این بازدید ها بیفزاید.

true برچسب ها : زنجان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گنبد سلطانیه true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۶۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، به کوشش‌ علاقمندان میراث نیاکان منطقه و پیگیری‌های سازمان مردم نهاد انجمن دوستداران میراث فرهنگی سخت سر شهرستان رامسر  و انجام مراحل اداری توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رامسر، اولین اثر ارزشمند فرهنگی، تاریخی و مذهبی جواهرده در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

"مسجد سکینه آباجی" واقع در ضلع جنوب غربی میدان تاریخی ییلاق جواهرده، در مرداد سال ۱۴۰۲ در فهرست آثار ملی، ثبت نهایی شد و در آذر ماه، از سوی وزیر محترم میراث فرهنگی به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد. و تابلوی ثبتی آن نیز در روز‌های آینده نصب خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور