Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرگان- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان با بیان این که مرمت پل آق قلا نیازمند تخصیص اعتبار است، گفت: ثبت ملی فرش ترکمن قطعی شده و گنبدکاووس نامزد معرفی شهر جهانی فرش است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: میراث فرهنگی گلستان در سال گذشته، ایام پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و با اجرای برنامه های مختلف مدعی شد که توانسته باعث ارتقاء رتبه گردشگری گلستان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه طی این مدت انتقادهای مختلفی به میراث وارد شد اما برای جمع بندی با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستانبه گفتگو نشستیم. «ابراهیم کریمی»معتقد بود اتفاقات خوبی در حوزه‌های مختلف، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان در سال‌های اخیر رقم خورده و امسال آثار این اتفاقات تا حدودی زیادی قابل‌لمس خواهد بود.

*۲۰ فروردین‌ماه امسال بخشی از پل تاریخی آق‌قلا تخریب شد و شما وعده داده بودید از اوایل اردیبهشت کار مرمت پل آغاز شود، این وعده عملی شد؟

در دو سال گذشته پل تاریخی آق‌قلا یک ریال تخصیص اعتبار نداشت درحالی‌که در سفر وزیر محترم کشور و آقای سلطانی فر رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی کشور در سال گذشته بر تخصیص ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی برای مرمت این اثر تأکید شده بود.

درواقع مرمت پل تاریخی آق‌قلا جزو اولویت‌های ما بود اما چون تخصیص اعتبار نداشت این اتفاق نیفتاد.

پس از تخریب و فروریختن بخشی از این اثر در فروردین‌ماه ۲۰۰ میلیون تومان اعتبارات ملی تخصیص یافت و ۱۹۰ میلیون تومان هم از محل جابه‌جایی اعتبارات سازمانی به این پروژه اختصاص داده‌ایم. ۲۰۰ میلیون تومان آن به مناقصه گذاشته‌شده و بخش دیگر آن‌هم به‌زودی به مناقصه گذاشته می‌شود.

*ظاهراً مرمت کامل و استحکام‌بخشی پل آق‌قلا به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد؟

در دو سال گذشته پل تاریخی آق‌قلا یک ریال تخصیص اعتبار نداشت درحالی‌که در سال گذشته بر تخصیص ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی آن تأکید شده بودبله. هرچند اعتبارات مصوب ماده ۱۸۰ به این پل اختصاص نیافت اما در روزهای گذشته ۱۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی برای مرمت این پل اختصاص‌یافته است.

شرح خدمات اصلاح و تجدید مناقصه انجام شد، امیدواریم امسال بتوانیم مسیر تردد را آزادکرده و مرمت اضطراری را به پایان برسانیم.

*ظاهراً بخشی از پل هم نیاز به کاوش دارد؟

بله احتمال می‌رود در بخش شمالی دهنه دیگری وجود داشته باشد و نیاز به کاوش داریم اما در حال حاضر مرمت، استحکام‌بخشی و حفظ پل اولویت اصلی ماست.

*شما قبلاً گفته بودید شهرداری آق‌قلا هم تقبل کرده ۱۶۰ میلیون تومان برای مرمت پل تخصیص دهد، این موضوع هنوز به قوت خود باقی است؟

واقعیت این است که پل آق‌قلا در حوزه خدمات شهر قرار دارد و ما نباید در این موضوع دست‌تنها باشیم و مدیریت شهری هم باید بخش عمده اعتبارات را به این پروژه تخصیص دهد چراکه این پل می‌تواند باعث جذب گردشگر شده و توسعه شهر را رقم بزند. امسال شهرداری قول داده حدود ۱۵۰ میلیون به این پل اختصاص دهد و امیدوارم عملی شود.

* قرار بود امسال فاز نخست موزه روستایی قرق به بهره‌برداری برسد، می‌توانیم امیدوار باشیم؟

قرار بود از محل تبصره ۳۶ اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی به این پروژه اختصاص یابد اما هفته گذشته با استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مشاور جلسه داشتیم و تنها سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از اعتبارات سال ۹۵ به این پروژه اختصاص می‌یابد.

*پس خیلی نمی‌توان امیدوار بود؟

در جلسه شرح خدمات را مصوب کردیم و باید این اعتبار (سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان) باید تا ۳۰ تیرماه امسال جذب شود و امیدواریم با این اعتبار موزه به چشم‌انداز خوبی برسد ضمن اینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مکلف شده مابقی ۱۵ میلیارد تومان را هم از اعتبارات سال ۹۶ تخصیص دهد.

*بااعتبار سه‌میلیاردی چه‌کارهایی انجام می‌شود؟

خیلی از موضوعات اقدامی و اجرایی موزه روستایی بدون انجام نقشه‌برداری امکان‌پذیر نیست؛ هم‌اکنون عملیات نقشه‌برداری آغازشده و تا تیرماه فنس کشی، انتقال چهارخانه روستایی، احداث ساختمان اداری و سرویس بهداشتی انجام می‌شود.

*مرمت موزه گرگان چه زمانی به پایان می‌رسد و درب این موزه دوباره به روی علاقه‌مندان گشوده می‌شود؟

موزه و مخزن آن کاملاً مرمت‌شده و بازسازی آن به پایان رسیده است و به‌زودی به حضور یکی از مقامات سازمان موزه بازگشایی می‌شود.

*آیا پرونده گنبدکاووس برای تبدیل‌شدن به شهر جهانی صنایع‌دستی تکمیل شد؟

چند شهر کشور ظرفیت تبدیل‌شدن به شهر جهانی صنایع‌دستی رادارند و در استان گلستان تنها گنبدکاووس چنین ظرفیتی را دارد.

*مثلاً چه ظرفیتی؟

مثلاً باید ۲۰ تا تعاونی تولید و ۳۰ تا فروشگاه فروش محصولات صنایع‌دستی در یک شهر وجود داشته باشد.

*گنبدکاووس چنین قابلیت را ظاهراً در فرش ترکمن دارد؟

پیگیر ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان هستیم، اگر یک کیلومتر ازاین اثراحیاء شود بقیه آن‌هم باهمت مردم و بخش خصوصی انجام می‌شودیکی از ظرفیت‌ها فرش ترکمن است؛ هفته قبل جلسه دفاعیه در تهران برگزار شد و ملی شدن فرش ترکمن قطعی شد و در حال حاضر در حال تکمیل فرم ها و برگزاری جلسه دفاعیه ثبت جهانی هم فرش ترکمن و هم زیورآلات ترکمن گنبدکاووس هستیم.

*ممکن است چنین ظرفیتی در سایر شهرها و یا صنایع‌دستی دیگر گلستان به وجود بیاید؟

بله. صنایع‌دستی متنوعی در استان داریم اما خیلی از شهرها این تعداد تعاونی ثبتی و فروشگاه ندارند اگر چارچوب‌ها تأمین شود قطعاً این شهرها را هم در مسیر ثبت می‌بریم.

*شما همچنین وعده داده بودید ثبت جهانی دیوار گرگان را هم دنبال کنید، این موضوع به کجا رسید؟

تا یکی دو سال گذشته دیوار دفاعی گرگان را در کشور به‌درستی نمی‌شناختند؛ خوشحالم امروز معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس سازمان و ... نسبت به این اثر تاریخی استان حساس هستند. یکی از اصلی‌ترین موضوعات ما در استان گلستان، دیوار دفاعی گرگان است و برای آن برنامه جدی داریم.

در حال حاضر پیگیر جذب منابع اعتباری برای انجام مطالعات، تعیین حریم و نقشه‌برداری آن هستیم؛ این موضوع را آن‌قدر دنبال می‌کنیم که ثبت جهانی آن اتفاق بیفتد. معتقدیم اگر یک کیلومتر از این دیوار تاریخی احیاء شود بقیه آن‌هم باهمت مردم و بخش خصوصی انجام می‌شود.

*به نظر می‌رسد با افزایش مدت اقامت مسافران نوروزی از یک‌شب به سه شب در نوروز ۹۶، امسال سال پرفروغی در حوزه گردشگری باشد برخلاف حوزه میراث فرهنگی؟

بله امسال مدت اقامت در هتل‌های استان از یک‌شب در سال گذشته به سه شب رسید اما با بخش دوم صحبت شما هم‌عقیده نیستم. ما پروژه‌های زیرساختی و محوری را در استان پیگیری و دنبال می‌کنیم. ژئوپارک، موزه روستایی و دیوار دفاعی موضوعات کلان است. همین‌که این موضوعات به‌عنوان طرح‌های محوری گلستان از سوی سازمان پذیرفته‌شده و ردیف اعتباری دریافت کرده‌اند یک فرصت خوب برای استان است.

تا سال گذشته کسی باورش نمی‌شد دومین موزه روستایی کشور در گرگان به سمت اقدام پیش برود. تا سال گذشته کسی دیوار دفاعی گرگان را به‌درستی نمی‌شناخت اما در فروردین‌ماه امسال تخصیص پنج میلیارد تومان برای تعیین حریم و مطالعات آن از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی تصویب شد؛ با تخصیص و جذب این اعتبارات بسیار امیدواریم شاهد اتفاقات مثبت در تمام حوزه‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی در استان باشیم و قول می‌دهم تا چند ماه آینده اثر این اتفاقات برای مردم قابل‌لمس باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۱۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار

ایسنا/سیستان و بلوچستان دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای تمامی محورهای این استان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

عطاء اله اکبری در گفت وگو با ایسنا، افزود: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و ۵۵۸ کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها ۶۲۸ کیلومتر بزرگراه احداث شده است و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت ۴۹۸ کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم مرز بودن این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راه‌های این خطه بویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است زیرا باعث تسریع حمل و نقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • ثبت برنامه تولید ۱۶۰ واحد صنعتی نیازمند ارز در گیلان
  • ساخت یادمان شهدای گناباد نیازمند تامین اعتبار است
  • تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به پروژه آب داجیوند
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • ۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • تکمیل طرح چهارخطه شدن محور دره شهر ، پلدختر نیازمند اعتبار
  • توزیع اعتبارات در شهرستان بروجن عادلانه باشد